Solljus som friskvård

För att vi människor ska må så bra som möjligt är det viktigt att vi känner oss pigga och glada. De flesta jobbar flera timmar om dagen och tillbringar kanske en lång stund i kollektivtrafiken innan de kommer hem till familjen. Väl hemma ska man laga mat och umgås innan det är dags att gå och lägga sig för att sedan bara upprepa allt dagen därpå. Idag erbjuder de flesta arbetsgivarna friskvård, som bland annat kan bestå av olika typer av motion. En av mest effektiva metoderna av friskvård är att införa mer solljus i livet, genom att till exempel besöka Oldsbeach.

Mer solljus är en typ av friskvård

Friskvård i Mölndal

Är du själv arbetsgivare och vill ge dina anställda chans till bättre friskvård? Det kan svida i plånboken att ta med alla på en resa utomlands där ni kan bada och sola, men som tur är behöver du inte gå så långt. På Oldsbeach i Mölndal finns allt du och ditt arbetslag behöver. I denna lokal går solen visserligen ner ibland, men den går upp lika fort igen och bjuder på hela 30 graders värme för frusna nordbor. Solljus har dokumenterat positiv effekt på hur människan mår och därför kan man se det som en ren investering i en bättre hälsa.

När man får solljus på sig blir man automatiskt piggare eftersom vissa viktiga hormoner och andra beståndsdelar börjar bildas i kroppen. En av de allra viktigaste är D-vitamin som bland annat har stor påverkan på humöret. Det är vanligt att man lider av D-vitaminbrist om man bor i Sverige, framförallt under hösten och vintern när det inte är lika bra väder. För att kompensera för det man går miste om kan man med fördel söka upp fler soliga platser. Ett sätt är att placera sin friskvård på ställen där det går att höja ljusinsläppet, så att man inte riskerar att få bristsjukdomar.

Planera för framtiden

Eftersom Oldsbeach ligger precis vid den västliga staden Göteborg behöver ett besök inte innebära att man inte kan göra något annat också, tvärtom. I Göteborg finns många hotell att bo på och kontor att hyra för den som vill stanna lite längre. Om ni åker dit hela arbetslaget kan ni dessutom se till att planera in både friskvård och arbete, vilket dessutom kan bli ett tillfälle att stärka gemenskapen. Efter lunchen brukar de flesta känna sig trötta i huvudet och kroppen, men prova då att byta ut de vanliga skorna mot lätta sandaler och passa på att sola, så kommer nog resultat visa sig.

Ibland kan det vara smart att placera friskvård just på lunchtiden eftersom man kanske lyckas undvika den jobbiga tröttheten som brukar uppkomma efter maten, nästan exakt när halva dagen har gått. På Oldsbeach bestämmer man själv hur länge ens besök ska hålla i sig och varför inte unna sig en heldag ibland? För de som tycker om att arbeta lite medan man ligger i solstolen kan det till och med gå att kombinera nytta med nöje på ett härligt sätt.

En strålande upplevelse

Friskvård börjar bli alltmer vanligt på olika arbetsplatser runtom i landet eftersom arbetsgivare har sett att det faktiskt gör skillnad. Detta märks inte bara på att de anställda mår bättre, utan även för att de gör ett bättre jobb och producerar effektivare. Just på grund av detta kan det vara smart att investera i friskvård för hela arbetslaget, genom att till exempel se till att de får tillräckligt mycket solljus. I Sverige är detta en bristvara under de mörkare månaderna, men då finns det andra möjligheter att ordna saken. Besök Oldsbeach i Mölndal om du vill ge dina anställda en strålande ljus möjlighet till en bättre hälsa och bättre arbete.